Alicante by

Provinshovedstaden ALICANTE er den næst vigtigste by i regionen Valencia. 170 km nord for regionshovedstaden Valencia og 65 km syd for Torrevieja ligger Alicantes internationale lufthavn, kun få minutter fra byens centrum.

Alicante summer af liv og har en fantastisk beliggenhed lige ud til middelhavet og i ly af bjerget Benacantil.

Klimaet i Alicante er meget behageligt med milde vintre, varme somre og en gennemsnitstemperatur på 18 grader.

Byen, der har ca. 300.000 indbyggere, er særligt stolt af det gæstfri folkefærd, der er vant til at dele deres by med udlændinge.

Den største og mest fredelige strand er 'San Juan' med fint og gyldent sand, mens den mest populære og centralt beliggende strand er 'Postguet'.
Byen indbyder til, at man lader sig fortabe på de lange strandpromenader med palmetræer og i parkerne, hvor man kan nyde synet af den velpassede vegetation.

Parallelt med Alicantes centrale havn finder man den kendte promenade 'Explanada de España', hvor boder med forskelligt håndværk fremviser deres produkter hele året rundt.

Hvis vi bevæger os ind mod den gamle bydel, finder vi det maleriske kvarter Santa Cruz, hvor luften emmer af middelhavsatmosfære. Her danner slotsmurene og trappegaderne naturlige udsigtsposter.
I centrum finder man adskillige historiske bygninger som f.eks. barokpaladset, hvor Rådhuset i dag holder til.

Man bør absolut aflægge det historiske levn, 'Castillo de Santa Bárbara', et besøg for at kunne nyde synet af Alicante fra et af byens bedste udsigtspunkter.

Alicantes havn, der befinder sig midt i centrum, er blevet et hyggeligt samlingssted for byens indbyggere og turister.

Hvis du udover sol og afslapning ønsker en kulturel ferie, er Alicante det perfekte sted.

(Klippet fra Feriebolig-Spanien.dk)